A Carrefour áruházlánc négy európai országban teljesen leállította a PepsiCo termékek értékesítését a szerintük elfogadhatatlan áremelkedések miatt – írja az Euronews.

Az intézkedés Franciaországban, Belgiumban, Olaszországban és Spanyolországban lép életbe, több mint 9000 üzlet polcairól kerülnek le a Pepsi üdítőitalokon kívül a Doritos és Lays chipsek, a Lipton teák, illetve a Quaker gabonapelyhek.

Az élelmiszerlánc kis táblákat helyezett el az üzletekben, amelyeken az áll, hogy „az elfogadhatatlan áremelések miatt már nem áruljuk ezt a márkát.”

A PepsiCo közleménye szerint hosszú hónapok óta tárgyalt a Carrefourral, és továbbra is jóhiszeműen fognak eljárni annak érdekében, hogy biztosítsák termékeik elérhetőségét.

vállalat hét egymást követő negyedévben emelte az árait kétszámjegyű százalékkal, legutóbb 11 százalékos emelés következett be a júliustól szeptemberig tartó időszakban. Ennek hatására a nyereség nőtt, azonban a magasabb árak lefelé húzták az eladási számokat.

A pénteken közzétett legfrissebb adatok szerint az euroövezetben a fogyasztói árak 2,9 százalékkal emelkedtek decemberben az egy évvel korábbihoz képest, ami hét egymást követő havi csökkenés után jelent ismételt növekedést.

Hazudhatott a Pepsi, emberek millióit verhették át

New York állam beperelte a PepsiCo-t a Buffalo folyó műanyagszennyezése miatt, amely szennyezi a vizet és károsítja az élővilágot – olvasható a BBC News oldalán. Bővebben --->