Az ünnepi esemény alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója és Gyulay Zsolt, a MOB elnöke látta el kézjegyével a szerződést. Az olimpikonok menetrendszerű járatokkal utaznak majd az ötkarikás játékokra, így számtalan Budapest-Párizs járaton találkozhatnak majd az utasok a magyar csapat tagjaival.

Gyulay Zsolt az aláírást megelőzően kiemelte, hogy a MOB több társasággal is tárgyalt, és magasan a Wizz Air adta a legjobb ajánlatot, ami a sportolók számára a legkényelmesebb megoldást biztosítja.

Fontos, hogy a sportolók bármikor, bármelyik időszakban kényelmesen ki tudjanak utazni az olimpiára

– hangsúlyozta Gyulay Zsolt, majd hozzátette: 

„Nemcsak arról van szó, hogy a menetrendet hogy kell összeállítani, hanem a különleges bánásmód is meglegyen. Külön desk legyen, a túlsúllyal ne legyen probléma, ne kelljen sokat várni a reptéren és egy olyan akkreditált reptéren szálljunk le, ahonnan a transzfer az olimpiai faluba könnyű legyen és kényelmesen megoldható." 

„Jelenleg 92 kvótásunk vagy szintesünk van, de várhatóan 180-190 tagú csapattal utazunk majd Párizsba, és bízunk benne, hogy minél fényesebb érmekkel térünk haza – az aranygéppel” 

Merthogy a szerződés értelmében augusztus 12-én a párizsi olimpián érmet szerző magyar sportolók együtt jönnek majd haza az Aranygéppel”

– közölte a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Váradi József a megjelent olimpikonok előtt úgy fogalmazott, hogy a Wizz Air a játékok idején maximális rugalmassággal igyekszik hozzáállni a magyar sportolók igényeihez, hogy az utazás ne jelentsen gondot a számukra, és minden energiájukkal a versenyeikre koncentrálhassanak.

A vezérigazgató jelezte, hogy az aranygépet méltóképpen szeretnék majd feldíszíteni. Azt is elmondta, hogy az olimpia alatt a Párizs Orly repülőtéren szállnak majd le, a járatokra pedig a legújabb gépeikkel repülnek.

Váradi József a szerdai tájékoztatón bejelentette, hogy 2024 júniusában két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe a budapesti bázisán. Ezzel a Wizz Air budapesti flottája 16 tagúvá bővül, míg a légitársaság debreceni bázisán további egy repülőgép teljesít szolgálatot. Júniustól új úti célokat kínál a légitársaság, közvetlenül repülhetünk majd Brassóba, Brüsszelbe, Bukarestbe, Jerevánba, Stuttgartba és Valenciába is.

Váradi József elárulta, hogy ezzel a bővítéssel a Wizz Air a 2023-as kapacitás 115 százalékára, 6,67 millióra növeli hazai kapacitását 2024-ben.

Beszámolt róla, hogy a légitársaság folyamatosan fiatalít vadonatúj Airbus A321neo modellekkel, jelenleg 4,2 év a repülőgépflotta átlagéletkora.

Jelenleg a Wizz Air rendelkezik a legnagyobb Airbus A321neo megrendeléssel Európában, így a további 300 repülőgép beszerzésének köszönhetően az évtized végére 500 tagúvá válik a flottája.

Az új úti célok mellett a Wizz Air júniustól jelentősen növeli alicantei, athéni, bázeli, glasgow-i, madridi, máltai, milánói, nápolyi, nizzai, római, thesszaloniki, tiranai, valamint a nyári időszakra kiemelten a párizsi útvonalának járatsűrűségét.

Emellett, különjáratokat is indít idén nyáron a magyar futballválogatott szurkolói számára a Németországban tartott labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire Budapestről és Debrecenből egyaránt.