A Netflix bejelentette, hogy néhány országban elérhetetlenné teszi a reklámmentes Basic előfizetési csomagját, jellemzően ott, ahol a reklámokkal támogatott csomagok is elérhetők. A folyamat az idei második negyedévben veszi kezdetét.

Így a továbbiakban alsó hangon 15,49 dollárt, azaz nagyjából 5500 forintos havidíjat kell az érintett országok előfizetőinek fizetniük az eddigi nagyjából 11 dolláros, azaz 4250 forintos díj helyett, ha továbbra is reklámmentesen akarják használni a szolgáltatást – írja a The Verge. A reklámokkal támogatott alapcsomag 6,99 dollárt, azaz közel 2500 forintot kóstál.

Greg Peters, a Netflix társ-vezérigazgatója egy videóinterjúban elmondta, hogy jelenleg 23 havi felhasználója van a hirdetéssel támogatott csomagnak, amit azzal tettek vonzóbbá, hogy számos olyan funkció is elérhető benne, ami korábban csak a drágább csomagban volt az. Például már legalább Full HD felbontásban élvezhetjük a streaming tartalmakat, melyekből több vált elérhetővé, ráadásul le is tölthetjük azokat. 

A vállalat azt is bejelentette, hogy 2023 utolsó negyedévében 13,1 millióval bővült az előfizetők száma, így az globálisan 247 millióra emelkedett.

Forradalmi újítást tesztel a Netflix, sokkal több maradhat a pénztárcában

A Netflix a francia Carrefour kiskereskedővel egy közös tervet tesztel egy kísérleti projektben annak érdekében, hogy minél több ügyfelet szerezzenek a legolcsóbb előfizetésükhöz.