Kiss Ernő, a Napelem Szövetség elnöke az ATV-nak úgy nyilatkozott, hogy nem volt műszaki akadálya annak, hogy visszatáplálják a hálózatba a többletenergiát. Hozzátette, sokan visszaléptek a napelemkérelmüktől, míg mások kétszer is benyújtották. Kiemelte, hogy nem kezdődtek el a kivitelezések, megszűntek az értékesítési hálózatok, és az ágazatban nagyon sokan állás nélkül maradtak.

Az ATV megkeresésére az Energiaügyi Minisztérium annyit közölt, hogy a korlátozás feloldásáról augusztus végéig készít elő javaslatot a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

A Napelem Szövetség elnöke arról értesült, hogy a napelemstopot csak bizonyos trafókörzetekben oldaná fel a kormány.

Balogh József energetikai szakértő az ATV Híradó stábjának azt nyilatkozta, nagy szükség lenne a szélerőművek engedélyezésének újrakezdésére, hogy a megújuló termelés kiegyensúlyozható legyen, a hálózatot pedig folyamatosan fejleszteni kellene magyar vagy EU-s pénzből.

Végre feldereng a Nap a napelemesek borús egén

Hosszú hónapok óta tartó bizonytalanság után látszik némi fény a „napelemes alagút” végén, ugyanis a kormány július közepétől enyhít a szigorú pályázati elszámolások szabályain. Bővebben--->