A Ferencvárosi Torna Club által kezelt ingatlanon végrehajtott beruházással a Groupama Aréna villamosenergia igényének részbeni kielégítésére 499 kilowatt (kW) névleges teljesítményű napelemes rendszert építettek ki.

beruházás keretében két villamoshálózatra csatlakozó csatlakozási pontot alakítottak ki. A kivitelezés során 1350 darab napelem panelt telepítettek az Aréna tetőszerkezetére, a napelemes rendszer éves szinten 600 000 kilowattóra (kWh) villamos energia előállítására alkalmas.

A létesítmény energiafelhasználásának racionalizálása összhangban van a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban meghatározott eredményekkel, a környezetvédelmi célkitűzésekkel - közölte az MNV Zrt.

A magyar ingatlanok alig 4 százaléka rendelkezik napelemmel

Aki 2023. szeptember 7. előtt adta be a kérelmét vagy létesített napelemet, az még 10 évig biztosan a szaldós elszámoláshoz fog tartozni. Bővebben  >>>

Útnak indul a Napenergia plusz program, 75 milliárd forintnyi támogatást osztanak szét.

A családok vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ami a költségeik 65 százalékát fedezi – közölte Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalán.

Hozzátette, hogy a kormány olyan modern háztartási kiserőművek létesítéséről döntött, ami nemcsak a napelemek telepítését, hanem az energiatárolást is magába foglalja – írta meg az Economx.

Ezért olyan pályázatot írunk ki, amely támogatja a családok számára az általuk megtermelt zöldenergia felhasználását és tárolását is. A 75 milliárd forintos keretösszegű pályázatban a családok vissza nem térítendő támogatást kapnak, ami a költségeik 65 százalékát fedezi – tette hozzá.