Költségvetési Bizottság elnöke, Vajda Zoltán által jegyzett dokumentum szerint Hatóság 2024. évi költségvetésének kiadási és bevételi főösszegét is 57 750 millió, azaz ötvenhétmilliárd-hétszázötvenmillió forintban határozza meg. 

Médiatanács esetében a két lehetőség áll a parlament előtt, vagy 820, vagy pedig 554 millió forint lehet a büdzsé, erről dönthetnek az országgyűlési képviselők.

Az MTVA jövőre 142 058 millió, azaz egyszáznegyvenkettőmilliárdötvennyolcmillió-ötszázezer forintból fog működni. 

A mellékelt táblázatból látszik,

az MTVA-nál személyi juttatásokra és járulékokra több mint 28 milliárdot (28 402,7 millió forint) fordítanak majd.

A bevételi oldal is érdekes, mert közszolgálati hozzájárulás címen 126,2 milliárd folyik be az MTVA-hoz, de jövőre számítanak több mint hétmilliárd forintnyi kereskedelmi, vagyongazdálkodási és egyéb bevétellel is. 

A 2023-as költségtervezetben 126 577,3 millió forint, azaz egyszázhuszonhatmilliárdötszázhetvenhétmillió-háromszázezer forint szerepelt az MTVA büdzséjében,

tehát több mint 15 milliárddal növekedett az elkölthető forrás a választási évben.

Egyébként novembertől drágább lesz reklámozni az RTL Saleshous által értékesített csatornákon, és az áremelés a már előre befoglalt hirdetésekre is vonatkozik. A közmédia hirdetési felületeit értékesítő kereskedőház, az Atmedia idén tartani tudja az árakat, és a túlkereslet miatt csak januártól emel.  

Korábban arról is írtunk, hogy nettó 70 millió 610 ezer forintot fizethet ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) különféle közvélemény-kutatások elkészítéséért a következő egy év során a Társadalomkutató Kft.-nek – derül ki abból a szerződésből, amit a Media1 megtalált az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben.