Maximumon pörög a mini-Dubaj, új nevén maxi-Dubajról szóló vita napjainkban, ugyanis ebben a projektben is megjelennek majd a felhőkarcolók. S bár annak ellenére, hogy

nincs általános meghatározás annak kapcsán, hogy mit nevezhetünk felhőkarcolónak, hazánkban mégis van egy, méghozzá a Mol 143 méteres otthona.

A turisztikai zarándokhellyé vált Mol Campus azonban már nem csak magasságáról híres, hanem a bisztrójáról is, a Zazie Bistro & Barnem ugyanis nem pusztán a vállalat dolgozóinak körében, hanem építészetileg is népszerű.

"Funkcionális szempontból az volt a cél, hogy egy olyan bisztró jöjjön létre, ahol az itt, az épületben dolgozók és a kívülről érkezők egyaránt otthonosan érzik magukat és reggeltől estig bármikor betérhetnek egy reggelire, ebédre, üzleti vacsorára vagy akár egy munka utáni, lazító koktélra is" “ − mondta Radnóczy Eszter.

A belső építész szerint a Mol Campus ráadásul különleges adottságokkal bír: míg a londoni Foster+Partners által tervezett, modern magasházban a kortárs építészet a közegünk, az épületből a budai folyópart egykori gyárépületeire láthatunk rá, a Lágymányosi-öböl folytatásában. A modern üvegfelületekhez, a lenyűgöző látványhoz és a távolban kirajzolódó régi ipari negyedhez szép természeti adottságok járnak: szélben táncoló pampafüvek, zöld folyópart és napsütés. 

A belsőépítész csapat tehát erre a – máshol hiányzó – budapesti Duna-élményre épített.

A tervezés egyik alapgondolata az volt, hogy az urbánus, modern adottságokat, melyek az épületből és környezetéből erednek, párba lehet állítani a természettel, hogy ebből egy meghitt, hívogató, könnyed enteriőrt alakítsanak ki, ahol a munkanapok rutinjából kiszakadva kikapcsolódhat a látogató.

Jönnek a jövő ingatlanfejlesztői, tarolt a BME és az ELTE

A BME Építész karának, valamint az ELTE Gazdaságtudományi karának pénzügy és számvitel szakos hallgatóiból összeálló ingatlanfejlesztői csapat nyerte az idei IFK Talentum 2023 díjat; a nyertes pályamunka a XI. kerületi Kőérberek Arzenál, a volt kamaraerdei repülőtéri laktanya rozsdaövezeti területét megújító Tavirózsa városrészfejlesztési projekt terve volt. Ha többre kíváncsi−−−>