Interjút adott a 24.hu-nak Milák Kristóf, aki elmondta, hogy most iratkozott be az Óbudai Egyetemre, ahol gazdálkodás-menedzsment szakon tanul elsőéves hallgatóként.

Az olimpiai bajnok úszó elmondta: „korábban is jártam már egyetemre, csak az olimpia és az azt körülvevő időszak kiszámíthatatlansága miatt halasztgattam. Önbevallás: utána kicsit el is engedtem az egészet. Az hiba volt. Meglehet, ha nem engedem el, és nem minden pillanatban csak és kizárólag az úszással foglalkozom, egy kicsit jobb mentális állapotban lettem volna az idén.”

sdgs
Milák újra edzésbe állt

Milák Kristóf az elmúlt időszakban elidegenedett az úszástól, világversenyen sem indult, ezzel kapcsolatban azt mondta:

A minden jó, ami nem úszás erős túlzás. A minden hasznos elfoglaltság, ami nem úszás sokkal megfelelőbb. Magyarázatként csak a magammal szembeni alap elvárásomat tudom előhozni: ha jól érzem magam, akkor szeretem nagyon jól érezni magam. És ha rosszul érzem magam, akkor pedig egyáltalán ne érezzem magam rosszul.

Klasszis úszónk kifejtette, hogy visszatérése után nyilvánvalóan kell egy-két hónap, amíg visszaszerzi a napi rutint

 

Milák Kristóf: Visszatértem

Milák Kristók, a 23 éves világklasszis az első edzésen már túl is van a Duna Arénában. Az úszó még június közepén jelentette be, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon. Akkor azt mondta, sem fizikálisan, sem mentálisan nincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között. Bővebben --->