Manchester United a jövő héten bejelenti, hogy Sir Jim Ratcliffe, brit milliárdos 25 százalékos részesedést szerez a futballklubban – írja a CNBC.

Az INEOS Group alapítóját és vezérigazgatóját már régóta összefüggésbe hozták a nagy múltú klub felvásárlásával, és sajtóértesülések szerint a megállapodás értelmében Sir Jim Ratcliffe 1,25 milliárd fontot (1,58 milliárd dollárt) fizet azért, hogy részvényenként 33 dollárért megszerezze a klub tőzsdén jegyzett A-kategóriájú papírjainak 25 százalékát. Sőt, a beszámoló szerint Sir Jim Ratcliffe a klubbot tulajdonló Glazer család B-részvényeinek 25 százalékát is megszerezné.

A brit milliárdos várhatóan mintegy 245 millió fontot szán személyes vagyonából a klub elöregedő infrastruktúrájának korszerűsítésére az üzlet részeként.

A klubot 2005 óta irányító Glazer család 2022 novemberében kezdte el hivatalosan vizsgálni az eladás lehetőségét, miután a klub fényes múltjához képest évekig alul teljesített a pályán, ennek következtében pedig a szurkolók tömegesen követelték, hogy az amerikai család távozzon a klub éléről.

A Manchester United jelenleg hetedik a Premier League-ben, a Bajnokok Ligája csoportkörében pedig a kiesés szélén áll.

Így zsákmányolják ki tulajdonosai a Manchester Unitedet

Folytatjuk a Manchester United eladási procedúrájáról szóló történetet, hiszen a friss információkból kiderül, hogyan született meg a döntés a klub 25 százalékának eladásáról, illetve mekkora adósság, hitel és osztalékkivétel köthető a tulajdonosok személyéhez. Ha többre kíváncsi–––>