Az egykori kosárlabdázó vagyonát 1,2 milliárd dollárra becsüli a Forbes, így Magic Johnson lett a negyedik dollármilliárdos sportoló Michael Jordan és Lebron James NBA-játékosok, valamint Tiger Woods golfozó után.

A BBC összeállítása szerint Magic Johnsonnak számos vállalatban van befektetése és részesedése, így különböző sportcsapatokban is tulajdonos. Vagyonának nagy részét azonban egy életbiztosító társaságban lévő részesedése adja.

A 64 éves Johnson az NBA történetének egyik legikonikusabb pályafutásával rendelkezik, 1996-ban vonult vissza, vagyonának nagy részét a sporton kívül szerezte – a Forbes szerint NBA-játékosként „mindössze” 40 millió dollárt keresett.

Elképesztő vagyont szedett össze Federer az évek alatt

A visszavonulását bejelentő Roger Federer teniszező hatalmas vagyonra tett szert élete során, ezzel olyan eliklubba került be, amelynek Michael Jordan, Lionel Messi vagy éppen Lewis Hamilton a tagja.

Magic Johnsonnak három Los Angeles-i sportcsapatban is van tulajdonrésze, köztük az MLB-ben szereplő Los Angeles Dodgersben. Vannak befektetései a Starbucksban, a Burger Kingben, a 24 Hour Fitnessben és az EquiTrust életbiztosító cégben is. 

Johnson szerint hamarabb is milliárdossá válhatott volna, ha nem utasítja vissza a Nike részvényeit, amikor az 1970-es években belépett az NBA-be. Helyette a Converse-nél kötött üzletet, amely évi 100 ezer dollárt ajánlott neki. Egy idei podcastban arról beszélt, hogy ha akkoriban elfogadja a Nike ajánlatát, akkor az a részvényvénycsomag ma 5 milliárd dollárt érne.

Ön ismeri a focistát, akinek a vagyona hússzor akkora, mint Ronaldoé?

A játékos apja korábban közel 15 milliárd dollárt tapsolt el az államkincstárból.