Július és szeptember között 10 százalékkal többen kértek a lakásbiztosításukra olyan kiegészítő szolgáltatást, ami kisállatra vonatkozik és további 28 százalékkal nőtt azoknak a száma, aki kutyákra és macskákra kötnek utasbiztosítást – derül ki a Netrisk közleményéből. A felmérés alapján nagyjából 2,8 millió gazdás eb van Magyarországon.

A közlemény kitér arra, hogy a kisállatok is megsérülhetnek, lebetegedhetnek, továbbá balesetet okozhatnak, például azzal, ha kiszaladnak a forgalmas útra.

Kevésbé ismert azonban, hogy az állatokra is lehet utasbiztosítást, illetve kiegészítő lakásbiztosítási szolgáltatásokat kötni. Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója azt mondta, már lehet biztosítást kötni az érintett kisállat betegsége vagy balesete miatti orvosi költségekre, ennek azonban az a feltétele, hogy a kisállatnak mikrochipje legyen, továbbá elektronikusan kell az adait rögzítenie az állatorvosnak.

A másik lehetőség a kutyatartói felelősségbiztosítás, ami abban az esetben jelenthet fedezetet, ha a kutya balesetet okoz vagy megharap valakit.

Hozzátette, a kutyák, a macskák és a görények is kaphat utasbiztosítást, ennek napi díja pedig a szakértő szerint eltörpül ahhoz képest, hogy egy kisállat kezelése mennyibe kerül külföldön.

Gazdijogsiképzést indít az Állatorvostudományi Egyetem

Ingyenes, jelenléti képzést szervez kutyatartók és leendő kutyatartók számára az Állatorvostudományi Egyetem az Agrárminisztérium és a NÉBIH Gazdijogsi programjának keretében.
Bővebben--->