A kormányzat új, 1,5 milliárd forint keretösszegű mentorálási projektet indít a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.

A „Személyes vállalkozói mentorálás biztosítása a mikro-, kis- és középvállalkozások számára” (GINOP Plusz-1.1.3-24) program a fiatalok, nők, társadalmi és a generációváltás előtt álló vállalkozások támogatására fókuszál – írja az Üzletem.hu.

Az 1,5 milliárd forintnyi forrást társfinanszírozásban biztosítja az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése. Kiemelt prioritás, hogy a projekt a hátrányos helyzetű térségek vállalkozói számára is hozzáférhető szolgáltatást biztosítson.

1,2 milliárd forint a kevésbé fejlett, 300 millió forint pedig a fejlett régióban használható fel. 

Támogatási kérelmet a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány nyújthat be, amit a hazai kkv-k részére nyújtott – egyéni és csoportos tanácsadást is magában foglaló – mentorálási alkalmakra kötelesek fordítani.

A GINOP Plusz-1.1.3-24 program felhívása szerint a projekt hozzásegíti a mentorált vállalkozásokat a tudásbővítéshez szükséges erőforrások optimális felhasználásához. Illetve az egymás közötti tapasztalatcserére is lehetőségük lesz a mentoráltaknak.