A sonline.hu értesülései szerint a többi Somogy vármegyei kórházban még nincs szigorítás, ezzel szemben a Veszprém vármegyei kórházban már hétfőtől szigorítások léptek életbe, ott azonban csak részleges a látogatási tilalom.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal már november 15-től látogatási tilalmat vezetett be az Ortopédiai és Traumatológiai Klinika C részlegén. Ezen kívül továbbra sem lehet látogatni a betegeket a Nagyerdei Campus Belgyógyászati Klinika B épület Hematológiai Osztályán.

Kicsivel később a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán működő Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinikán is teljeskörű látogatási tilalmat rendelt el a Vármegyei Kormányhivatal. Az intézkedés november 16-tól visszavonásig érvényes.

További megelőző intézkedés, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei és Kenézy Gyula Campusainak betegellátó egységeiben október 26. óta kötelező a maszkviselés, ezek a rendelkezések visszavonásig érvényesek.

Budapesten is kezdődik a zárás.

A Nyírő Gyula Kórházban már október 10-én bevezették a látogatók számára a sebészi maszk kötelező viselését. Hasonló szabályozás vezettek be Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet telephelyein.

Ugyancsak október közepe óta a győri Petz Aladár Egyetemi Oktatókórházba is visszatért a maszkviselési kötelezettség, de a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban is viselni kell.

Időközben megnyíltak az oltópontok újra lehet Covid-vakcinára időpontot foglalni az EESZT-ben.Egyre több a koronavírusos beteg, Budapesten egyelőre három oltópont nyílt. Itt lehet megtudni a részleteket a regisztrációról is >>>