Most szombaton, azaz június 8-án reggel 6 órától egészen másnap, vagyis június 9-én délig nem lesznek elérhetők a K&H Bank internetbanki és mobilbanki alkalmazásai, azon belül az elérhető pénzügyi, kiegészítő pénzügyi és befektetési szolgáltatások.

Ugyanakkor az ATM készpénzbefizetési szolgáltatás is szünetelni fog, és az azonnali átutalások indítására, valamint a fizetési kérelmek fogadására sem lesz lehetőség ebben az időszakban.

A bank tájékoztatása szerint az ekkor bejövő utalásokat visszautasítják, azokat a bankszünnapok után újra be kell nyújtani. A szolgáltatáskiesés a jelenlegi szabályok mellett bankszünnapnak minősül.

A bank arra kéri ügyfeleit, hogy az ekkor esedékes fizetéseit tekintsék át, főként a határidős teljesítésekre, közterhek fizetésére és a számlák kiegyenlítésére tekintettel.

Azt javasolják, hogy amennyiben szükséges, a leállás előtt rendezzék a kifizetéseket.

A határidős vagy rendszeres megbízásokat és csoportos beszedéseket a bankszünnap utáni első munkanapon teljesítik.

Hangsúlyozták, hogy a bankszünnap ideje alatt a június 8-án 6 órakor elérhető egyenleg erejéig lesz lehetőség a betét- és hitelkártyák használatára, annak feltöltésére, valamint a vásárlási limitek módosítására a leállás időszakában nem lesz módja az ügyfeleknek.

Hozzátették, hogy az online bankkártyás és a SZÉP kártyás fizetéseknél fennakadások lehetnek, ahogy a tranzakciókhoz kapcsolódó SMS szolgáltatásoknál is.

Már a SZÉP-kártyáról sem költünk sokat – nincs mit?

A K&H adatai alapján akár napi 21 alkalommal is használtak egy kártyát, és a legnagyobb egy összegű költés közel 3 millió forint volt. Az élelmiszervásárlás lehetőségének megszűnése azonban érzékelhető a havi költéseknél: az év első négy hónapjában 5 százalékkal csökkent a forgalom.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→