A kormány döntött, az építészettörténeti és műemlékvédelmi gyűjtemény egységes kialakításával összefüggésben és a Magyar Művészeti Akadémia előirányzatából átcsoportosítást hajt végre. Ez már megjelent a Magyar Közlönyben is.

A kormány 2020 júniusában tette nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé a Budapest VII. kerület, Városligeti fasor 9–13. szám alatti ingatlanon megvalósuló Magyar Építészeti Múzeumot és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központot. Most 3 milliárd forint értékben megkezdődhet az előkészítési fázis.

Febrár 20-án újabb szakaszához érkezett a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) gyűjteményeinek és új kiállítóhelyének elhelyezésére, valamint közintézményi funkcióinak ellátására szolgáló épületegyüttes létrehozása.

A tervezési szerződést a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), az MMA Titkárságal és a nyertes ajánlattevők írták alá, ez utóbbi a BIVAK studio Kft., akinek ügyvezetője, Vass-Eysen Áron építész, valamint a Tér és Forma Szeged Kft. ügyvezetője, Vesmásné Zákányi Ildikó Erzsébet.

Közben a geszti Tisza-kastély rekonstrukciójához és hosszútávú működtetéséshez is közel 1 milliárdot csoportosítanak át a központi költségvetésből. ez ugyancsak a Magyar Közlönyben jelent meg.