Mintegy 26 évvel halálát követően 1,1 millió dollárért (394 millió forint) kelt el Diana hercegné (1961-1997) báránymintás pulóvere egy New York-i árverésen − közölte a Sotheby's aukciósház.

Ez volt a legmagasabb ár, amelyet valaha egy pulóverért fizettek és egyben ez volt Diana hercegné árverésen legdrágábban elkelt ruhadarabja.

Az aukciósház a ruhadarab kikiáltási árát eredetileg 80 ezer dollárban állapította meg. Röviddel azonban a többnapos online aukció lezárulta előtt egy 15 perces intenzív licitálás során a több mint negyven résztvevő 190 ezer dollárról 1,1 millió dollárra hajtotta fel az árat.

A Sotheby's ugyanakkor nem közölte a vásárló kilétét, aki végül megszerezhette a piros pulóvert, amelyet több fehér mellett egyetlen fekete bárány díszít.

A több fehér és egy fekete báránnyal díszített piros pulóvert Lady Diana Spencer, az akkor még trónörökös Károly herceg menyasszonya 1981 nyarán hordta, amivel nagy feltűnést keltett. A pulóver Warm & Wonderful márkáját egy csapásra felkapottá tette, hogy a hercegnő viselte.

A Buckingham palota a pulóvert visszaküldte a készítőknek, mivel az megsérült. Azt kérték, javítsák meg vagy cseréljék ki, és Diana végül kapott helyette egy másikat.

Az eredeti pulóvert, amelyre most licitálni lehet, csak idén márciusban találták meg Warm & Wonderful márka tulajdonosainak padlásán.

A gyártó a pulóvert most is árusítja átszámítva több mint 77 ezer forintért.

Végleg kiutasította a királyi család Harryt, de a biznisz annál jobban fut neki

Harry hercegtől családja végleg elvette az Ő királyi fensége címét. A Netflix eközben újabb lehetőséget adott neki feleségével együtt. Vagyis címek ide vagy oda, a brit királyi családtól való függetlenség anyagilag biztosan nem apasztotta el a sussexi hercegi pár családi kasszáját, sőt. Bővebben --->