Az ünnepségen Lázár János építési és közlekedési miniszter azt hangsúlyozta, hogy a keleti nyitás működik, nem csupán külpolitikai stratégiaiként, de gazdasági szempontból is. Kifejtette, hogy a kormány tudatos döntésének eredménye, hogy Makón az élelmiszeriparhoz kapcsolódó beruházás jelenleg meg az autóipar helyett, a városban pedig több száz éves hagyománya van a minőségi élelmiszer előállításának.

miniszter megemlítette, hogy az üzemet kiszolgáló infrastruktúrának a következő 12 hónapban kell elkészülnie, a gyárnak pedig 2024 szeptemberében kell működésbe lépnie.

Magyar Levente, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára kifejtette, hogy hatalmas jövőbeli potenciált hoz a beruházás, mivel egy olyan kínai óriásberuházó érkezik a térségbe, amely 40 ezer milliárd forintos, a magyar GDP kétharmadának megfelelő éves árbevétellel rendelkezik.

Az 1991-ben alapított cég, melyet a hongkongi tőzsdén jegyeznek, 1,3 milliárd dolláros éves bevételt ért el. Az első európai üzemét a belgiumi Genkben hozta létre 2020-ban, 120 millió eurós beruházással.

Zöld gasztroreformot hirdet egy magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát eszközök piaca az elmúlt években dinamikusan növekszik. Bővebben--->