Rekordévre számítanak a turisztikai szakemberek, de a konferenciaturizmus területén még van hova fejlődni, hangzott el az egyik legnagyobb turisztikai találkozón.
Szerző(k): Koncsek RitaAz állam úgy akar lökést adni az idegenforgalomnak és a vendéglátásnak, hogy közben semmilyen bevételről nem kíván lemondani. A minap vázolt kormányzati akcióterv viszont feltűnően engedékeny a Budapest Airporttal - egyáltalán nem véletlenül.
Szerző(k): Hegedűs SzabolcsAz uniós tagállamoknak bővíteniük kell a füstmentes zónákat az olyan szabadtereken, ahol gyermekek is időzhetnek. A vendéglátóhelyek teraszait sem kímélné a totális szigor, ám a terv sok vállalkozás számára végzetes lehet, miközben nem járulna hozzá a káros szenvedély visszaszorításához – közölte az Economxszal az ipartestület.
Szerző(k): Thurzó KatalinNem sütnek hamburgert, nem főznek kávét a jövő héttől, helyette sztrájkolnak az alacsony bérek miatt tiltakozó munkavállalók a németországi gyorséttermekben, például a McDonald's, a Burger King, a Starbucks egységeiben.
Szerző(k): T. K.A globálisan több mint 22 ezer éttermet, 10 ezer ételt és közel 6 ezer helyi alapanyagot bemutató portál, a Taste Atlas összeállította a legnépszerűbb magyar fogások listáját.
Szerző(k): Gulyas ÁbelA borravalót ne keverjük a szervizdíjjal – mondta az Economxnak Zsidai Roy, aki szerint az alkalmazott munkaerő hitelképességét és normális életszínvonalát csak ezzel a módszerrel lehet biztosítani. A Zsidai Group tulajdonosával a hazai vendéglátóipar nehézségeiről, a munkaerő kivándorlásáról, az inflációról és a külföldi vendégek hiányáról beszélgettünk.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaAz éttermek még mindig várják vissza a vendégeket, de addig is muszáj foglalkozniuk a környezetvédelemmel és a pocsékolással.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaA Magyar Vendéglátók Ipartestülete szerint a hazai vendéglátás munkaerőhiány gondjai miatt óriási szükség van a külföldről, és nem csupán a szomszédos országokból, hanem az Ázsiából érkező vendégmunkásokra.
Szerző(k): Drávucz PéterAz Economx balatoni tapasztalatai szerint eddig nem igazán beszélhetünk brutális áremelkedésről, sőt, a vendéglátósok közül többen is hangsúlyozták, olyan étel-ital is akad, amely még a tavalyi árakon kapható. A turisztikai szakértő az Economxnak elmondta: összességében nem számít az inflációt meghaladó emelkedésre.
Szerző(k): Drávucz Péter