Az éghajlatváltozás nem kíméli a pálinkafőzéshez használt alapanyagokat sem: kipusztulhatnak a jól ismert gyümölcsfajták, újak után kell nézni.
Szerző(k): G. É.A szakértők szerint a gazdáknak már másképp kell gondolkodni, ha 5-10 év múlva is ennivalót akarunk rakni az asztalra.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaA mostanihoz hasonló kibírhatatlan forróság csak az egyik velejárója a klímaváltozásnak. Hosszú távon komoly gondokat okozhat bizonyos élelmiszerek drasztikus drágulása, még rosszabb esetben eltűnése.
Szerző(k): G. É.Műholdas felvételek és helyi mérések szerint évtizedenként 0,7 Celsius-fokkal emelkedett a Balaton átlaghőmérséklete az elmúlt 20 évben.
Szerző(k): L. K.Idén azután is szokatlanul meleg maradt az idő, hogy az El Niño tengeráramlatot felváltotta a hűtő hatású La Niña.
Szerző(k): Gulyas ÁbelAz elmúlt években számos kihívás érte az az élelmiszer-gazdaságot, és átrendeződtek a fogyasztói szokások is. Milyen lehetőségek előtt áll a magyar agráripar? Erről beszélgettünk az Economx podcastjában Hollósi Dáviddal, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletág ügyvezető igazgatójával.
Szerző(k): Horváth TiborHiába költöttek el milliárdokat, továbbra is gondot okoz a klímaválság a magyar kórházakban. A minisztérium elismerte, hogy kórházakban műtétek maradnak el ezzel összefüggésben.
Szerző(k): Sarkadi-Illyés CsabaRohamosan erodálódik az ismert skót tengerpart. A várost árvízveszély fenyegeti, évszázados golfpályái pedig a vízbe omolhatnak.
Szerző(k): G. É.A fosszilis tüzelőanyagokat használó vállalatok egy nemzetközi rendelkezésre hivatkozva akár milliárdos nagyságrendű kártérítését is kaphatnak az őket, klímavédelmi okból „diszkrimináló” kormányoktól.
Szerző(k): Gulyas Ábel