gyógyturizmus

12.
21.
19:21
Nem várt helyről kapott pofont a német gazdaság

Nem várt helyről kapott pofont a német gazdaság

Jelentősen visszaesett idén a Németországba látogató orosz turisták száma. A Wirtschaftswoche számításai szerint ez több, mint 250 millió eurónyi bevételkiesést eredményezett a német gazdaságnak. A három terület, amely legjobban megérzi a visszaesést a kiskereskedelem, a gyógyturizmus és a hotelek.

Szerző(k): Economx
01.
13.
20:27
Meglepő bejelentés: gyógyturisták gyógyulhatnak az állami kórházakban

Meglepő bejelentés: gyógyturisták gyógyulhatnak az állami kórházakban

Webáruházzal bővíti tevékenységét az egyik legnagyobb kórházi beszállító, az Euromedic cégcsoport, amelynek elnöke a múlt év őszén egy új magánkórház építését is bejelentette. Joseph Priel a cégcsoport keddi sajtótájékoztatóján egy gyógyturisztikai vállalkozásról is beszélt, mint a terjeszkedés egyik további állomásáról.

Szerző(k): Economx
08.
16.
08:43
Lendületben maradt a gyógyturizmus

Lendületben maradt a gyógyturizmus

Már 137 település érintett a gyógyturizmusban - állapította meg a KSH elemzése. A látogatók számára 2001 és 2012 között - két évet leszámítva - folyamatosan növekedett.

Szerző(k): NAPI
08.
11.
06:59

Az állam évi 15 milliárd forint támogatást oszt szét

A következő tíz évben 160 gyógyturisztikai központ felépítését és fejlesztését tervezik az egészségturisztikai alprogramban, amely évente 10-15 milliárd forint állami forrással számol az ágazat fejlesztésére. A turisztikai termékfejlesztés a következő években a nagy projektek támogatását preferálja, szigorúan profitorientáltan. Az állam elsősorban a fürdők fejlesztésében vesz részt, az alap-infrastruktúra kiépítését pedig az önkormányzatok feladatának tartja. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
12.
06.
15:24

Idén 2,9 milliárdos árbevétellel számolnak a budapesti fürdők

A tavalyi év első tíz hónapjához képest idén eddig félmilliónál több vendéget fogadtak a budapesti fürdők, s ebben az évben összesen 2,9 milliárdos árbevétellel számolnak, ami mintegy 14 százalékkal több a múlt évinél.

Szerző(k): Ádám Viktor

A neobankká válás útján a HPE-vel (x)

Előfizetéses informatikai szolgáltatásokkal tesz nagy lépést a neobankká válás útján a Fizetési Pont cégcsoport.