gasztronómia

07.
02.
07:03
Kulináris élvezet magyar módra: ezek az ország legjobb rántott húsos helyei

Kulináris élvezet magyar módra: ezek az ország legjobb rántott húsos helyei

A magyarok egyik kedvenc vasárnapi étele évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend és mára már a hétköznapokban is kiemelt szerepet kap – egyszerűen nem tud kimenni a divatból. Rangsorolták azokat az éttermeket, ahol a legjobb rántott húst lehet fogyasztani hazánkban.

Szerző(k): Varga Csenge
06.
01.
10:07
Zöld gasztroreformot hirdet egy magyar startup

Zöld gasztroreformot hirdet egy magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát eszközök piaca az elmúlt években dinamikusan növekszik.

Szerző(k): Horváth Tibor
05.
26.
20:13
Rangsorolták a vidéki éttermeket, mutatjuk a legjobb tíz helyet

Rangsorolták a vidéki éttermeket, mutatjuk a legjobb tíz helyet

Virágzik a vidéki vendéglátás: mindegy merre indulunk az országban, díjnyertes vendéglátóhelyekben biztosan nem lesz hiány.

Szerző(k): Varga Csenge
05.
05.
17:35
Megérkezett az ország első MI-hamburgere

Megérkezett az ország első MI-hamburgere

A kampány különlegessége, hogy nem csak a receptet, hanem a marketingkampányt is a mesterséges intelligenciára bízta az étterem Az MI z által alkotott algoritmusok optimalizálhatják egy étterem kínálatát.

Szerző(k): Horváth Tibor
03.
20.
12:10
Kezdje el tervezni a szabadságát, mert boldogabb lehet tőle

Kezdje el tervezni a szabadságát, mert boldogabb lehet tőle

Nemcsak a tengerpartra vágynak a magyarok: egy áttombolt koncert is feltöltődést ad - derül ki egy kutatásból. A gasztronómiai kalandokra viszont nem igazán vagyunk vevők.

Szerző(k): Economx
02.
02.
07:01
Egy fincsi rovarpöri? Európa köszöni, nem kér belőle!

Egy fincsi rovarpöri? Európa köszöni, nem kér belőle!

Felgyorsultak az elmúlt években azok az innovatív élelmiszeripari fejlesztések, amelyek a hagyományos hús kiváltására alkalmas, széles körben elfogadottá tehető alternatív fehérjeforrásokkal akarnak betörni az élelmiszerek piacára. A klímaváltozás miatt felerősödő aggodalmak és az élelmiszerreformra vonatkozó tervek ugyanakkor kevésnek bizonyulnak, ha arról kell dönteni, lemondunk a húsról. Éppen ezért a rovarok is legfeljebb részben, közvetve lehetnek a jövő fehérjeforrásai.

Szerző(k): Nagy Kristóf
11.
08.
16:56
A szlovén éttermeket is elérte a rezsiválság, mégsem drágítanak

A szlovén éttermeket is elérte a rezsiválság, mégsem drágítanak

Szlovénia egyre többet törődik a fenntarthatósággal, ennek egyik része, hogy a helyi termelőktől vásárolnak, az organikus kézműves termékeket igyekeznek felszolgálni az éttermekben. Érdemes kipróbálni az ottani pálinkát, a helyi húsból készült hamburgert vagy a narancsbort.

Szerző(k): Herman Bernadett
10.
26.
14:26
Energiakrízis: bezár egy népszerű étterem

Energiakrízis: bezár egy népszerű étterem

A téli időszakra be kell zárnia a világörökségi falu, Hollókő népszerű éttermének a Hollóköves Bisztrónak. Addig kávézóként üzemelnek és ha újranyitnak, akkor vendégek egy teljesen új éttermi branddel találkozhatnak - írják a Facebookon.

Szerző(k): Szász Péter
10.
21.
16:34
Gál Tibor: az a feladatunk, hogy ami ebben a borban benne van, azt tegyük tökéletesebbé

Gál Tibor: az a feladatunk, hogy ami ebben a borban benne van, azt tegyük tökéletesebbé

Van-e értelme a magyar borpiacon high level kategóriájú borokat készíteni, és ha igen, akkor azt mikor illik meginni? Mindez az Egri Bikavér Ünnepi Napok kapcsán került szóba, mivel sajtóhírek szerint egy új, felső kategóriás bikavért fognak bemutatni. A Napi.hu friss videós podcastjában ma borról és borászatról beszélgettünk Gál Tibor borásszal.

Szerző(k): Szabó M. István
10.
06.
15:34
Új akcióval csábítják a vendégeket az éttermekbe

Új akcióval csábítják a vendégeket az éttermekbe

Csütörtöktől országszerte mintegy 140 étterem várja háromfogásos, fix árú menüsorral a vendégeket az Országos Étterem Hét elnevezésű program keretében október 16-ig. Három árkategória közül lehet választani.

Szerző(k): Domokos Erika