cpi

05.
21.
08:12
Cseh nagyvállalat terjeszkedik hazánkban

Cseh nagyvállalat terjeszkedik hazánkban

Az Ablon ingatlankezelő CPI Hungary néven végzi ezentúl a CPI Group közel 220 ezer négyzetméter alapterületű magyarországi ingatlanportfóliójának kezelését, miután a CPI Group tulajdonában álló cégcsoportként működik tovább - közölte a vállalat.

Szerző(k): Inforádió, MTI
09.
12.
09:24

Enyhült a franciaországi infláció

Franciaországban a fogyasztói árak szintje augusztusban az előző hónaphoz képest nem változott, miután júliusban még 0,2 százalékkal csökkent - közölte a párizsi sttisztikai hivatal. A 12 havi árindex (CPI) mindazonáltal 0,2 százalékponttal, 1,9 százalékra enyhült, azaz április óta első ízben süllyedt a 2 százalékos küszöb alá. Az élelmiszerek 0,9 százalékkal - azon belül a friss termékek 9,6 százalékkal - , az energiahordozók 1,6 százalékkal váltak olcsóbbá. Az eurózónán belüli összehasonlításra alkalmas CPI havi szinten stagnált, míg az éves index 0,2 százalékponttal, 2,0 százalékra csökkent.

Szerző(k): Sebő Gábor
09.
12.
09:24

Enyhült a franciaországi infláció

Franciaországban a fogyasztói árak szintje augusztusban az előző hónaphoz képest nem változott, miután júliusban még 0,2 százalékkal csökkent - közölte a párizsi sttisztikai hivatal.

Szerző(k): Máté Dániel
05.
23.
09:07

Meglepően lassú a francia növekedés

Az előzetes várakozásoktól jelentősen elmaradt a francia gazdaság első negyedéves növekedési üteme. Az első három hónap alatt 0,5 százalékkal nőtt a GDP az előző negyedévhez képest, szemben a piac által várt 0,7 százalékkal. Az előzetes adatok szerint éves szinten 1,6 százalékos volt a GDP bővülése, mg a piac 3,1 százalékos növekedési ütemet valószínűstett. Az áprilisi fogyasztói infláció havi összevetésben 0,6 százalékos, 12 havi összehasonlításban pedig 2,0 százalékos volt.

Szerző(k): Kolozsi Pál
02.
28.
12:36

Csökkenő infláció az eurózónában

Az eurózóna inflációs mutatója (CPI) januárban meglepetésre csökkent, növelve annak az esélyét, hogy az Európai Központi Bank már az első félévben csökkenti a kamatokat. Az Eurostat mai jelentése szerint a fogyasztói árak a decemberi 0,1 százalékos növekedés után 0,1 százalékkal csökkentek, szemben az elemzők által valószínűsített 0,2 százalékos emelkedéssel.

Szerző(k): Sebő Gábor