Orbán Viktor a napokban meghirdette új gazdasági programját: a miniszterelnök szerint a gazdasági semlegesség fordulatot hoz 2025-től, a kormány célja, hogy hazánk az unió átlagát meghaladó gazdasági növekedést érjen el. Mint a mellékelt ábra mutatja, a kormányfő csapatai hadrendbe álltak, és zajlik a munka. A múlt héten megérkezett a turizmus felpörgetésének programja, ahogy a lakhatás támogatására is született több új koncepció, valamint a jövőben plusz pénz jut a családokra is. Ez történt a múlt héten a magyar gazdaságban.
Szerző(k): Hercsel AdélA Nemzetgazdasági Minisztérium szervizdíj maximalizálási döntésével kapcsolatban jó néhány kérdés felmerül, elsőként az, hogy mennyiben segít ez, ha sok helyen eddig sem kapták meg a felszolgálók ezt a díjat. A lapunknak nyilatkozó Flesch Tamás szerint a szakma 15 százalékos maximalizálásnak örült volna, de azt is elmondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, hogy az alapvető kérdés az, hogy ez a pénz oda kerüljön, ahova valójában kell.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaOlyan turisztikai csomagot helyezett kilátásba Nagy Márton, amitől 180 fokos fordulatot vehet a vendéglátóipar. Budapestet különösen érzékenyen érintheti a változás.
Szerző(k): Z. B.Nagy Márton arra kérte a Magyar Bankszövetséget, hogy a borravalók miatt fejlesszék a POS-terminálokat, és a Szép-kártyáknál is változás jöhet.
Szerző(k): K. R.Nagy Márton azt kérte a bankoktól, hogy készüljenek fel a munkáshitel mielőbbi és sikeres közvetítésére. Emellett elvárás, hogy a lakáshitel kamatokat önkéntesen szorítsák 5 százalék alá.
Szerző(k): Sárosi ViktorPlagizálással vádolta meg Donald Trump republikánus elnökjelölt demokrata ellenfelét, Kamala Harris alelnököt.
Szerző(k): G. É.A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint két alapvető akadálya van jelenleg az adómentes borravaló gyakorlati megvalósulásának.
Szerző(k): Vermes ÁdámA rövid válasz: attól függ. A hosszabb: ha szeretnénk, külön köszönetünk jeleként adhatunk.
Szerző(k): G. É.A borravalót ne keverjük a szervizdíjjal – mondta az Economxnak Zsidai Roy, aki szerint az alkalmazott munkaerő hitelképességét és normális életszínvonalát csak ezzel a módszerrel lehet biztosítani. A Zsidai Group tulajdonosával a hazai vendéglátóipar nehézségeiről, a munkaerő kivándorlásáról, az inflációról és a külföldi vendégek hiányáról beszélgettünk.
Szerző(k): Kreivich Orsolya