A Resume Builder áprilisi kutatásából kiderült, hogy ötből két cégvezető szerint a Z-generációs friss diplomások felkészületlenül lépnek a munkaerőpiacra, így számos vezető nem szívesen foglalkoztatja őket.

A felmérés eredménye egyértelműen rávilágít arra is, hogy a vállalatirányítók csaknem háromnegyede szerint jóval nehezebb együtt dolgozni a Z-generációs alkalmazottakkal, mint az idősebbekkel

– számolt be a Haszon.hu. A Resume Builder felfedezése azonban korántsem egyedülálló: az Intelligent kutatása is azonos eredményeket mutat.

Több mint 1200 üzleti vezetőt kérdeztek a Z-generációs fiatalokról, jelentős részük pedig rossz munkamorálról, gyenge kommunikációs készségekről és túlzott önértékelésről számolt be.

Evelyn Partners tanulmánya szerint azonban a Z-generáció nem véletlenül tűri sokkal nehezebben a rossz munkakörülményeket és a nem megfelelő bánásmódot az idősebb alkalmazottaknál: manapság sokkal egyszerűbb munkahelyet váltani, és feltételezhetően jóval később is mehetnek majd nyugdíjba.

Becslések szerint 2025-re a Z-generációs munkavállalók a munkaerő 27 százalékát tehetik majd ki, így ha a cégek használni szeretnék ezt az erőforrást, fontos, hogy fejlődési lehetőséget és megfelelő körülményeket biztosítsanak a fiataloknak.