Ma délutánra a főpolgármester-választáson leadott szavazatok kétharmadát már újraszámolták, várhatóan péntekig meglesz a végleges eredmény – írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerda este.

Információi szerint érvényesek közé keveredett érvénytelen szavazatok mellett a téves jelölthöz elszámolt érvényes szavazatokból is viszonylag sokat találtak a mai újraszámlálás során.

A hibásan máshoz számolt érvényes vagy a tévesen érvényesnek minősített szavazólapok száma mára összesen eléri az 1200-at, ezért szerinte valóban szükség volt az újraszámolásra.

 

Úgy folytatja: Ezek vitathatatlan esetek, nagy valószínűséggel a késő éjjelig tartó számlálásból eredő emberi hibák, az átszámolás után a szavazóköri eredmény majd módosul.

A nagy számú hibásan rögzített szavazat azonban nem változtatott a végeredmény érdemi részén: a rendelkezésükre álló részinformációk szerint továbbra is Karácsony Gergely vezet. 

Csütörtökön a fennmaradó 8 kerületben, a budapesti szavazatok maradék egyharmadát számolják újra, végeredmény pénteken lesz.