Ungár Péter, az LMP társelnöke megerősítette a Magyar Hangnak: tárgyalnak Vitézy Dáviddalfőpolgármester-jelöltségről, vagyis egyelőre korántsem biztos, hogy az LMP Karácsony Gergelyt támogatja majd a jövő évi önkormányzati választáson.

Beszélgetünk Vitézy Dáviddal, de ezek a beszélgetések még nincsenek olyan halmazállapotban, hogy érdemileg nyilatkozzak róla. Vitézy Dávidot egyébként egy nagyon értelmes embernek tartom

– jelentette ki Ungár Péter. 

A politikus arról is beszélt, örülne, ha Karácsony Gergely valós magyarázatot adna a „varázsdobozba” került adományokra. Szerinte Karácsony Gergely főpolgármestersége idején történtek pozitív dolgok, ilyen például a Lánchíd autómentesítése, de voltak hiányosságok is, ezeket kell mérlegre tenni. 

Korábban a HVG írt arról, hogy az LMP Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkárt indíthatja főpolgármester-jelöltként Karácsony Gergely ellen a jövő nyári önkormányzati választáson. A lap egy neve elhallgatását kérő, prominens ellenzéki forrásra hivatkozva állította mindezt.

Korábban egyébként Vitézy Dávid neve úgy is felröppent a hírekben, mint akiben a Fidesz gondolkodik lehetséges kihívóként. A közlekedéspolitikai szakember ugyanakkor az Index Konkrétan című műsorábanszeptember közepén még azt mondta, nem gondolkodik ilyesmiben jelenleg, azt pedig tagadta, hogy érkezett volna efféle megkeresés a kormánypárt részéről.

Vitézy beleszállt a MÁV-ba: Pest könyékéről vittek vonatot a kormány kedvenc vonalára?

A korábbi közlekedésért felelős államtitkár közösségi oldalán azt állította, hogy a héten újranyitott Szeged-Szabadka vasútvonalra a lajosmizsei elővárosi vonalon közlekedő motorvonatok közül irányítottak át egyet. A MÁV cáfol, de Vitézy Dávid szerint csak védik a védhetetlent. Bővebben --->