A Budapest Közút Sajtó csütörtöki közleménye szerint a Nagymező utca 3267 négyzetméteren és 195 méter hosszon újul meg a Terézváros 2030 közterület-megújítási programhoz kapcsolódva. A jelenleg zajló kerületi projekt keretében átépül a trolibuszmegálló, az Andrássy út és a Paulay Ede utca között a páratlan oldali járdaburkolat, valamint nő a zöldfelület területe.

Az önkormányzati munkák után a Budapest Közút Zrt. felújítja az útpályát. A haladósávokban kétrétegű, a parkolósávokban egyrétegű aszfaltburkolat felújítás történik. Az útkereszteződéseknél – ahol hiányzik – taktilis jelek lesznek elhelyezve a kiemelt szegély lesüllyesztése mellett. A felújítás során fokozottan ügyelnek a zöldfelületek védelmére.

A Budapest Közút Zrt. kivitelezése április 2-án teljes szélességű közműfeltárással és pályaszerkezet-cserével kezdődik, mivel a Paulay Ede utcánál a közművek mellett egy nagy méretű üreg keletkezett.

A feltárást két ütemben végzik: először a jobb, majd a bal oldali útpályában bontanak. Az útburkolat felújítása az alépítmény elkészülte után indulhat – írja az Index

A BKK-járatok is érintettek

A munkálatok BKK-járatokat is érintenek: április 2-a és 14-e között a 70-es és 78-as trolibuszok útvonala módosul. Önjáró trolibuszok vagy pótló autóbuszok közlekednek a Kossuth tér irányába terelő útvonalon: a Király utcáról rákanyarodnak a Teréz körútra, az Oktogonnál balra az Andrássy útra, majd jobbra a Nagymező utcába.

A járatok az Akácfa utca megállót nem érintik. A trolik Opera nevű megállóját a kerületi munkálatok kezdetekor áthelyezték az Andrássy út túloldalára, az Operettszínház elé – áll a közleményben. 

Korlátozások lesznek keddtől a ferihegyi repülőtér felé vezető úton is 

Burkolatfelújítás miatt forgalomterelésre, sávzárásra és megnövekedett menetidőre kell készülni; az első ütem várhatóan április 7-én fejeződik be – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) az MTI-vel. 

Az első ütemben az M0 autóút felől a repülőtérre vezető kihajtó ágat zárják le. Így a repülőtér az M0-ás autóút felől közvetlenül nem lesz elérhető. Tovább kell haladni Budapest felé, majd a Market Central bevásárlóközpontnál lévő kettős körforgalomban visszafordulva, Budapest felől lehet megközelíteni a légikikötőt.

Az MKIF arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel haladjanak el a terelések mellett.