Csütörtökön döntött a Fidesz budapesti választmánya: Szentkirályi Alexandra lesz a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a júniusi önkormányzati választásokra. A kormánypárti politikus ezzel pedig búcsút vesz a kormányszóvivői pozíciótól.

kormányinfókon pedig Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár állhat majd Gulyás Gergely miniszter mellett a kormányinfókon – értesült az atv.hu.

Lemezt cserél a Fidesz- jelöltje

Szentkirályi Alexandra közösségi oldalán egy videóüzenetben reagált, amelyben elfogadta a „megtisztelő felkérést”. A kormánypárt jelöltje szerint a nemzet fővárosa ma Gyurcsány Ferenc fogságában van.

Ő csinált polgármester Karácsony Gergelyből, majd tette a nyakába a saját, levitézlett embereit. Hiszek abban, hogy Budapest többet érdemel. Ötödik éve pörög a fővárosban a lejárt baloldali lemez.

– mondta a kormánypárt főpolgármester-jelöltje, aki szerint Karácsonyék felelőssége Budapest csődközeli helyzete és a járatritkítások a közösségi közlekedésben.

A mostani főpolgármester a fideszes politikus szerint botrányról-botrányra bukdácsol a legkisebb problémát sem sikerül megoldania. Egy hatékony városvezetőnek pedig együtt kell működnie a kormánnyal a főváros gyarapodása érdekében.

A főpolgármester első emberéből főpolgármester-jelölt

  • Szentkirályi Alexandra 1987-ben született Budapesten. 
  • Jogi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerezte meg. 
  • Pályafutását a Fidelitasban kezdte. 
  • 2010-2014 között képviselő volt a Fővárosi Közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciójában. 
  • 2014-től főpolgármester-helyettes lett Tarlós István mellett a humán ügyekért, a kulturális, oktatási, szociál- és ifjúságpolitikai, sport-, környezetvédelmi, turisztikai és arculati feladatokért felelt 2019-ig. 
  • 2020-tól pedig a kormányszóvivő feladatokat látta el a mostani főpolgármester-jelöltségéig.

Itt vannak a legfontosabb választási határidők, mutatjuk mire kell figyelni

Azt már régóta tudni lehetett, hogy idén először egy napon tartják az EP-, valamint az önkormányzati választásokat.

Sulyok Tamás köztársasági elnök „alaptörvényi kötelességének eleget téve” kitűzte az Európai Parlament magyarországi képviselőinek választását, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását – írta keddi közleményében a Sándor-palota.

Az egy időben tartott választásokat 2024. június 9-én tartják.

A részletekről ITT írtunk bővebben.