Takács Péter sem érti, hogyan mondhatta le heteken át a szegedi egyetem a gyermeksebészeti és a gyermektraumatológiai ellátást, mondta a Népszavának Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára. 

Szegedi Tudományegyetem (SZTE) ellátási területén, a dél-alföldi régióban április közepétől június elejéig nem volt gyermektraumatológiai, illetve sebészeti ellátás, mert az új műtő nem készült el, a régi pedig már nem kapott engedélyt. Az államtitkár akkor értesült erről, amikor a  Magyar Orvosi Kamara alelnöke írt neki erről.

Komoly ellátásszervezési hiba történt, Szegeden. Az államtitkár felkérte Urbán Zoltán dandártábornokot és Surján Orsolya tisztifőorvos helyettest, hogy személyesen vizsgálják meg a szegedi körülményeket. 

Surján Orsolya megállapította, hogy a műtő, ahol a gyermeksebészeti beavatkozásokat kellene végezni, erre nem alkalmas. A szakhatóság nem is tehetett mást, minthogy nem adta ki a működtetési engedélyt a gyermekklinika részben felújított műtőjére. Kiderült, hogy professzorok egymással való rendezetlen vitái is veszélyeztethetik a régióhoz tartozó gyermekek ellátását.

Az államtitkár úgy fogalmazott: 

a központi műtő nem valamelyik professzor úré, hanem a szegedi egyetemé. Ha a szegedi egyetem úgy dönt, hogy a gyermeksebészek ott operálnak, akkor ott operálnak, oszt' jó napot. És mit ad Isten, néhány napon belül elő is állt a szegedi egyetem egy olyan konstrukcióval, ami a tisztifőorvosi hivatalnak is elfogadható, meg nekem is, mondta az államtitkár. 

A korábbi két műtőasztal helyett most egyet tudnak használni a szegedi gyermeksebészek. De Takács Péter szerint olyan nem fordulhat elő, hogy ne tudnák a sürgős eseteket megoperálni. Az SZTE műtőblokkjában 14 műtő van, ezek közül vészhelyzetben, bármelyik megnyitható. Azaz, ha véletlenül behoznak egy sürgős esetet, akkor egy másik műtőt is a gyereksebészek és traumatológusok rendelkezésére fognak bocsátani, mondta a lapnak.