A külügyminiszter január 29-én utazik Ukrajnába, hogy kollégájával, Dmitro Kulebával találkozzon, ezt egy hosszabb beszélgetés előzte meg Andrij Jermákkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, ahol a két ország közötti kapcsolatok legfontosabb kérdéseiről konzultáltak.

Ezt megelőzően, a hét elején kapott halálos fenyegetést a magyar tárcavezető.

Erre reagálva Szijjártó Péter a következő üzenetet tette közzé hivatalos Facebook-oldalán:

Köszönöm mindenkinek a kedves, aggódó, féltő üzeneteket a holnapi, ukrán kollégákkal való tárgyalás kapcsán kapott fenyegetés miatt. Aggodalomra azonban semmi ok, mert Kelemen atya írt sms-t, hogy a győri bencés rendház összes szerzetese imádkozik értem, úgyhogy tutira nem lesz semmi gond.

Szijjártó Péter korábban közölte, hogy a találkozóra az ukránok erős csapattal érkeznek, ugyanis Jermák mellett, az ukrán külügyminiszter is részt vesz a megbeszélésen.

Magyarország külügyminisztere hangsúlyozta, reméli, hogy meg tudnak egyezni a kétoldalú kérdésekben, és elsősorban a kárpátaljai magyar nemzeti közösség jogainak ügyeire fókuszál.

Zelenszkij meghívta Trumpot Kijevbe

Ha már úgy is „egy nap alatt véget tud vetni a háborúnak”, igazán beugorhatna. Persze az amerikai exelnök ezt általában ahhoz köti, ha ő lenne hivatalban. A részletekről ITT írtunk bővebben.