Életveszélyes fenyegetést kapott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az ukrán nyelven íródott üzenet szerint a tárcavezető „robbanásveszélyes üdvözletre” számíthat a közelgő ukrajnai látogatásán − derül ki az Index cikkéből.

A miniszter január 29-én utazik Ukrajnában, hogy kollégájával, Dmitro Kulebával találkoztton, ezt egy hosszabb beszélgetés előzte meg Andrij Jermákkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, ahol a két ország közötti kapcsolatok legfontosabb kérdéseiről konzultáltak.

Szijjártó elmondta, hogy a találkozóra az ukránok erős csapattal érkeznek, ugyanis Jermák mellett, az ukrán külügyminiszter is részt vesz a megbeszélésen. Magyarország külügyminisztere hangsúlyozta, reméli, hogy meg tudnak egyezni a kétoldalú kérdésekben, és elsősorban a kárpátaljai magyar nemzeti közösség jogainak ügyeire fókuszál.

Az Index információi szerint azonban a szívélyes megbeszélések után a találkozó közeledtével

„a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak, amelyben életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert.”

A portál szerint az üzenetben a következő áll:

„Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem!”

A külügy ukrajnai képviseleteinek címzett e-mailre egyelőre nem reagált a minisztérium.