A jövő hét elején írhatják alá a magyar-ukrán határforgalmi megállapodást, amellyel új határátkelő nyílhat a két ország között. Szijjártó Péter a közösségi oldalán azt írta, abban állapodtak meg néhány hete Ungváron az ukrán tárgyalópartnerekkel, hogy létrehoznak egy munkacsoportot, amelynek az lesz a feladata, hogy megtalálják a módját annak, miként kapják vissza a kárpátaljai a magyarok azokat a jogaikat, amelyeket az ukrán parlament döntéseivel 2015 óta folyamatosan elvettek.

 

A tárcavezető azt írta, 11 pontban foglalták össze várakozásaikat és ugyanennyi pontban van szükség előrelépéshez ahhoz, hogy a magyar nemzeti közösség identitásmegőrzéséhez és nyelvhasználathoz fűződő jogai helyre álljanak.

Hozzátette, ma virtuális formában Kijevben, Brüsszel, Ungváron és Budapesten ültek össze, hogy a közös munkát folytassák.

 

Szijjártó Péter beleszállt Bidenbe, majd a nagykövetbe - nem késett a csípős válasz

A magyar külügyminiszter bekérette David Pressmant Joe Biden előző heti, Orbán Viktorral kapcsolatos kijelentései miatt. A diplomata a „sürgős” megbeszélést követően azt üzente, hogy egy „szövetségessel” mindig szívesen beszélget a magyar demokrácia helyzetéről.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->