Új kollégium épület kivitelezésére írt ki közbeszerzési pályázatot a Szegedi Tudományegyetem. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint az U alakú földszint+6 emeletes diákszálló a Science Park területén valósul meg. A kollégium terveit a 4D Építész Stúdió Kft. készítette el. 

Két- háromszemélyes szobákban lakhatnak majd a fiatalok

Az Öthalmi Campus Kollégium megépítése előtt a kivitelezést elnyerő cégnek még el kell bontania a területen álló régi iskolaépületet. A két itt lévő kollégiumépület fűtését és melegvíz ellátását a projekt keretében az új szálló gépészeti, energiaellátó rendszeréhez csatlakoztatják majd.
Az új épület pince, földszint és további hat szintből áll majd. A kollégium 300 szobája közül, 290 kétszemélyes, tíz pedig három fiatalnak biztosít szálláslehetőséget. Valamennyi szint egyik végében vendégszobákat is létesítenek, így 43 helyiségben 96 főt tudnak majd elhelyezni – írja a magyarepitok.hu

Négyezer négyzetméteres többfunkciós tornacsarnok is épül

A közösségi tereket, a konyhát, étkezőt és a tanuló szobákat az U alak szárainak töréspontjainál helyezik el. A földszinten akadálymentes terek – szobák is –  létesülnek. A pinceszinten kétszintes, közel 4000 négyzetméteres többfunkciós tornaterem kap helyet, amelyhez zsibongó, szertárak, raktárak csatlakoznak majd. A kollégium mellett parkolókat és kerékpártárolót is létesítenek. A 706 fő elszállásolására alkalmas épület több mint 20 ezer négyzetméteres lesz.

A szegedi Science Park a ELI ALPS lézeres kutatóközpont körül épül meg. A 85 hektáros területből 20 hektáron az egyetem oktatási, kutatási céllal valósít meg beruházásokat.  Az innovációs és tudományos park első létesítményét, a Szegedi Tudományegyetem Inkubátorházát 2022-ban adták át. Ezzel egyidőben bejelentették a látogató- és konferenciaközpont, valamint campus épület megvalósítását is. Ennek része az Öthalmi Campus Kollégium is.

A Science Park projekt keretében jelentős infrastruktúra fejlesztés is zajlik, ennek keretében többek közt 3,6 kilométernyi vízvezeték, 3,5 kilométernyi szennyvízvezeték, valamint térvilágítási hálózat épül ki. Ezeket a munkálatokat a Colas Út Zrt. és a DÉLÚT Kft. végzi.