Belügyminisztérium szerint nem lesz korlátozás, ám a fenntartó kiadta az utasítást, ami szerint több iskolában spórolni kell a fűtéssel, mert a vonatkozó kormányrendelet még érvényben van – írja a Népszava.

Az állami általános iskolákban legalább 20 Celsius-foknak kell lennie, a középiskolákban viszont nem lehet 18 Celsius-foknál melegebbre fűteni a léghőmérsékletet – ezt tartalmazza a rendelet. 

kormány még tavaly ősszel rendeletben írta elő, hogy energiatakarékossági okok miatt az állami intézményekben nem lehet több 18 Celsius-foknál, kivéve az egészségügyi, gyermekvédelmi, bentlakásos szociális ellátást nyújtó intézményekben és a bölcsődékben. Továbbá azokban az oktatási intézményekben,

A tankerületi központok a napokban kaptak tájékoztatást a Klebelsberg Központtól energiatakarékossági intézkedések bevezetésére.

Több szakképző intézményben viszont már kiadták az utasításokat: a Szegedi Szakképzési Centrumban 17 pontban sorolták fel, mire kell kiemelt figyelmet fordítani. Ezek közé tartozik a használaton kívüli helyiségek fogyasztóinak lekapcsolása – például a világítás –, rövid, de „intenzív” szellőztetések, továbbá a használt helyiségekben a fűtési időszakban a belső hőmérséklet maximum 20 Celsius-fokon tartása.

Mindemellett megtiltották az elektromos fűtőberendezések használatát, a háztartási berendezéseket (mikrosütő, kávéfőző, vízforraló) pedig csak takarékosan lehet használni. A levélben kitértek arra is, hogy a fűtést az őszi, a téli és a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon, 14 órakor át kell állítani temperáló fűtésre, és az első tanítási napot megelőző munkanapon lehet visszakapcsolni.