Két nappal a tavaszi általános közúti razzia előtt jelentette be a rendőrség kommunikációs szolgálata a Police.hu oldalon, hogy a Magyar Rendőrség 2024. március 11. és 17. között az ország egész területén a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzi.

AZ AKCIÓ JELENLEG, AZ ÜNNEPI HOSSZÚ HÉTVÉGÉN IS TART.

közösségi oldalakon azonban árad a panasz. Az egyik budapesti kerületi csoportban például rengeteg reakciót váltott ki az a kesergés, ami az akciót minősíti: A budai 

kereszteződésben megint rendőrök figyelik, hogy a biztonsági öv be van-e kötve, indexelnek-e kifelé stb. Ráadásul egy ember nézi, és ez alapján az egy szemtanú alapján próbálnak pénzt kicsikarni. Pénzszerzési hadművelet…

- írja a panaszos.

Ezek után több sem kellett a kommentelőknek, megindult a vélemény áradat, és ezúttal a közvélemény jellemzően a rendőrség pártját fogta:

A biztonsági öv bekapcsolása és az indexelés kötelező. Aki nem kapcsolja be a biztonsági övét, az saját magát, aki nem indexel kanyarodás előtt, az másokat is veszélyeztet. A szabályok betartását (és ebben az esetben nagyon is értelmes és fontos szabályokról van szó) ellenőrizni nem az állampolgárok zaklatása. Tovább megyek, egyenesen közérdek.

– írja az egyik hozzászóló.

És? Írták, hogy fokozott ellenőrzések lesznek. Szabályokat betartva nincs vegzálás.*

– kontráz a másik.

Ezzel mi a probléma? Mindkettő kötelező, ráadásul előbbi elsősorban a saját érdeked, hisz a te életedet védi az öv.

– így a harmadik.

Rendőrrazzia várható

Megszállják a magyarországi utakat a rend őrei.
Részletek itt

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzése tehát 2024. március 11. és 17. között az ország egész területén zajlik. A „ROADPOL Seatbelt” európai szintű ellenőrzés elsősorban 

A BIZTONSÁGI ÖV, A GYERMEKBIZTONSÁGI RENDSZER, VALAMINT SEGÉDMOTOROSOKNÁL ÉS MOTORKERÉKPÁROSOKNÁL A BUKÓSISAK HASZNÁLATÁRA TERJED KI.

A passzív biztonsági eszközök használatával a balesetek alkalmával bekövetkező személyi sérülések jelentős része megelőzhető, illetve a sérülések mértéke csökkenthető.

Ön se legyen felelőtlen!

– javasolják a rendőrök.