Egyelőre ismeretlen vevő szerezte meg a Külső Váci út 119-es szám alatt található volt Petőfi Sándor laktanyát Újpesten 2,2 milliárd forintért – írta az mfor.hu a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) adataira hivatkozva.

Licitálni április 11. és április 15. között lehetett, egy ajánlat érkezett, amely nyert is. 

A 63 333 négyzetméteres területen az ezredfordulóig honvédségi laktanya működött, állaga időközben jelentősen leromlott. 

Az Újpest Média még 2022-ben írt arról, hogy a Petőfi laktanya területének értékesítéséről a városatyák az újpesti képviselő-testület október 27-ei ülésén határoztak. Az akkori információk szerint a területen álló épületeket lebontják, a befektetők 384 lakásos ingatlanfejlesztésre készültek.

Az önkormányzat vezetői akkor az értékesítés pártolásaként arra hivatkoztak: a környéken élők már régóta szerették volna, ha megszűnik az illegális hulladéklerakó, illetve az önkormányzatnak is jól jönne a bevétel rezsiköltségeinek jelentős megemelkedése és ezek fedezése miatt.

Árulják a legendás Tungsram strandot

Újpest északnyugati szélén, a Szentendrei-sziget déli csücskével egy magasságban elhelyezkedő, Dunapart melletti terület 1938-tól kültéri strandként üzemelt 2006-ig, azóta használaton kívül állt. A Tungsram, vagy becenevén Tungi az újpestiek kedvelt helye volt az ezredfordulóig. Sokan nosztalgiával emlékeznek rá.