parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint az ülés 12 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Vita lesz az Állami Számvevőszék 2022-es szakmai tevékenységéről, az intézmény működéséről és gazdálkodásáról szóló beszámolóról és az annak elfogadását javasló országgyűlési határozati javaslatról.

Tárgyalja az Országgyűlés Mi Hazánk képviselői által benyújtott két, a választásokkal kapcsolatos előterjesztést is. „Az igazságosabb és arányosabb önkormányzati választások érdekében egyes választási tárgyú törvények módosításáról” szóló javaslat alapján már a jövő évi önkormányzati választáson visszatérnének Budapesten a 2014 előtti szabályozáshoz, és nem a kerületi polgármesterek kerülnének be a Fővárosi Közgyűlésbe, hanem 32, listán választott képviselő.

Cseles módon újraírnák budapesti választási szabályok: már tárgyalja a parlament

Rendkívüli ülésen tárgyal csütörtökön a parlament a budapesti választási szabályok megváltoztatásáról. A módosítást a Mi Hazánk kezdeményezte. Bővebben >>>

Az országgyűlési választási rendszer arányosabbá tételéről szóló határozati javaslattal az Országgyűlés felkérné a kormányt, hogy 2024. január 31-ig nyújtson be törvényjavaslatot, amelyben biztosítja, hogy a parlamenti választásokon a jelölőszervezetek listán elért eredményük arányában kapjanak mandátumot úgy, hogy az elnyert helyeik számát csökkentik az egyéni jelöltek mandátumainak számával.