Orbán Viktor 2020-as beszédéből kiemelt, emblematikusnak ítélt mondatok díszitik a 22,5 milliárd forintból felújított és kibővített csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épületének falait. A Telex cikke szerint bár az Alaptörvényt nem írták a falakra, de azt többek között igen, hogy „Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!" és, hogy „Az igazság erő nélkül keveset ér!."

A teljes egészében államilag finanszírozott beruházás során az iskola régi épületrészét felújították és egy új épületrész is épült. Az iskolában színháztermet, sportcsarnokot, szaktantermeket, könyvtárt és kápolnát is kialakítottak: 760 diák tanulhat, 70 tanár dolgozhat 24 osztályban és 15 ezer négyzetméteren a legmodernebb körülmények között. 

A portál kereste az iskolát, hogy megtudja, miért és ki helyzetette ki „Magyarország hét törvényét”  a falakra, és miért kell a politikát bevinni az iskolába a gyerekek közé, de az intézménytől végül nem kapott választ. 

Közben az ombudsman vizsgálatot indított a gimnázium falán szereplő Orbán-idézetek miatt, az egyik ellenzéki párt pedig lefóliázta a gimnázium bejáratát. A Belügyminisztérium az RTL-el azt közölte, hogy nem ők hoztak döntést az ügyben, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Országos Választmánya a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatójához fordult vizsgálatért.

Bár Németh Szilárd is felkerült a csepeli gimnázium falára, mint az „építkezés kezdeményezője”, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, a gimnázium öregdiákja most közösségi oldalán nyomatákosíttotta, hogy „pártpolitikának nincs helye az iskolában.”  A politikus azt írta, „egyetértek az igazgató úr és a tankerület álláspontjával: meg kell védenünk a Jedlik szellemiségét és nyugalmát a támadásoktól!."

Azóta kiderült, a feliratok már nem díszítik az iskola falát. Hétfőn délelőtt Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár momentumos országgyűlési képviselője arról számolt be, hogy

"a csepeli gimnázium faláról leszedték a pártpolitikai üzenetet! Sok sikert kívánok minden diáknak és pedagógusnak a tanévhez, remélem most már teljesen zavartalan lesz a gimi működése."