A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor EU-csúcson megvalósult együttműködésével viccet csinált a saját nemzeti konzultációjából

„Bár mi tudjuk, hogy a kérdéseknek sem értelme, sem súlya nincsen, a magyar miniszterelnök eddig rendre hangsúlyozta, milyen fontosak neki az eredmények, főleg a Brüsszellel való csatározás során. Ehhez képest most a sajátjait is elárulva ment szembe a konzultáció eredményeivel, eljátszva azt, amit már sokszor láttunk: itthon előadja a nagy harcost, Brüsszelben pedig fülét-farkát behúzva bármit megszavaz, amit elé tolnak” – olvasható az ellenzéki párt közleményében.

Gyurcsány Ferenc a TikTok-oldalán annyit írt:

Úgy táncol az utcai harcos, ahogy fütyülnek neki.

Donáth Anna, a Momentum új elnöke egyetértett a miniszterelnök döntésével az ukrán honvédő háború támogatása kapcsán. Az Európai Tanács megszavazta az Ukrajna támogatására szánt 50 milliárd eurót, amit a magyar miniszterelnök sem vétózott meg.

Magyarország miniszterelnöke végre helyesen döntött, amikor megszavazta az ukrán honvédő háború támogatását. Még ha nyomás alatt is tette, miután minden levegő elfogyott körülötte.

A liberális párt elnöke szerint az ukrán-orosz fronton egyre nehezebb a helyzet. „Az Európai Unió döntése, amihez Magyarország is hozzájárult, az egész nyugati világban reményt ad a szabadságszerető embereknek” – zárul a Momentum Mozgalom közleménye.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyetlen mondatban reagált a mai brüsszeli megegyezésre a közösségi oldalán: