Elbontották a Teréz körúti homlokzat előtti, gyalogos forgalmat akadályozó védőtetőt, így már zavartalanul látható az épület főbejárat felőli része.

A Nyugati pályaudvar felújítási munkálatainak köszönhetően az ikonikus épület folyamatosan nyeri vissza eredeti arculatát. A vágánycsarnokot közrefogó pilonépületek felújítása újabb fontos mérföldkőhöz érkezett: a jobboldali épületrésznél is elbontották a védőtetőt

számolt be róla közösségi oldalán a MÁV.

 

Nyugati Pályaudvar Fotó: MÁV Facebook
Nyugati Pályaudvar Fotó: MÁV Facebook

Ezzel a jelentős építészeti és műszaki emléket képviselő, országos műemléki védettséget élvező épület ikonikus része válik újra zavartalanul láthatóvá.

A Nyugati pályaudvar Teréz körúti homlokzatának, a lábazat, nyílászárók és a főlépcső feljutásának munkálatai a következő hetekben tovább folytatódnak, és várhatóan még karácsony előtt be is fejeződnek, így az ünnepekre teljessé válik Budapest egyik legszebb középületének páratlan látványa.

A Nyugati pályaudvar felújítását egyébként az egyik nívós világversenyen is dobogós hellyel ismerték el: bronzérmet nyert a Tetők Világbajnokságán (IFD Award) az olaszországi Meranóban – adott hírt róla a Magyar Építők.

 

Megvan a MÁV új menetrendje, így szóltak bele az ingázók

A MÁV-START az idén is számos fejlesztést és változást vezet be a vasúti közlekedésben. A december 10-től érvényes, 2023/2024-es vasúti menetrend célja a kínálat további bővítése és a menetrend szerinti közlekedés javítása. Bővebben --->