A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kivonta a forgalomból a Keppra 100 mg/ml belsőleges oldal 23I15 és a23J10 gyártási számú tételeit. Az indkolás szerint a rapporteur belga hatóság április 5-én az Európai Gyorsriasztási Rendszeren keresztül javasolta visszahívásra a készítményt.

A hatóság értékelése szerint a belsőleges oldattal szállított 3 milliliteres adagolófecskendőn található, a térfogat jelölésére szolgáló tinta leválik, ami az az adagbeosztás láthatóságának hiányával járhat.

A belga hatóság szerint ez komoly veszélyt jelenthet az epilepsziás betegek számára, az eszköz funkcionalitásának csökkenése a minőségi hiba következtében jelentős problémának tekinthető.

A belga hatóságok jelentését helyben hagyva az NNGYK a készítmény visszahívásáról döntött. Eljárás költségek nem merültek fel.

Új adatok az influenzáról, minden egy irányba mutat

Az NNGYK szerint a csökkent az akut légúti fertőzés tüneteivel orvoshoz fordulók száma az előző héthez képest, és influenzaszerű tünetekkel is kevesebben keresték fel az orvosukat. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->