kormányfő kifejtette: egyre kevesebben dolgoznak, miközben egyre többen akarnak megélni munka nélkül, a közrend eltűnőben van, a migráció következményei arrafelé már kezelhetetlenek.

Az adóssághegy csak nő és nő, miközben a befektetők Európából Amerikába és Ázsiába viszik a pénzüket, ám a brüsszeli bürokraták kereskedés és kapcsolatépítés helyett bezárkóznának. 

A VILÁG ÖSSZGAZDASÁGI TELJESÍTMÉNYÉHEZ EURÓPA 1990-BEN MÉG 23 SZÁZALÉKKAL JÁRULT HOZZÁ, MA PEDIG 15 SZÁZALÉKKAL

- tette hozzá, és kijelentette, hogy erre nem lehet igent, csak nemet mondani.

Nem akarunk Sorosék adósrabszolgái, nem akarunk bandaháborúk övezete és migránsgettók világa lenni, nem akarjuk, hogy Európa és benne Magyarország skanzen vagy rezervátum legyen, amelyet ugyan érdemes meglátogatni, de amelynek csak múltja van, jövője már nincs

- fogalmazott Orbán Viktor.

A magyar ellenmodell

A magyaroknak van egy saját európai ellenmodellük: ez zéró migrációt, munkaalapú gazdaságot, teljes foglalkoztatottságot, erős családokat, alacsony adókat és ésszerű zöld átalakulást jelent - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A magyar modell látható, és mert folyamatosan támadják, egyre ismertebbé is válik, és egyre többen irigylik, még ha hivatalosan az ellenkezőjét kell is mondaniuk

- hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a franciák, a németek, az olaszok és az osztrákok a "fél életüket odaadnák", ha újra "migránsmentes hazájuk" lehetne. 

A magyar modellt így jellemezte: munkaalapú gazdaság, teljes foglalkoztatottság, erős családok, nemzetegyesítés, csökkenő adósság, alacsony adók, kereskedés és együttműködés a világ minden országával, és ésszerű zöld átalakulás, a legmodernebb technológiák meghonosítása.

(MTI)