Nem esetszerű dologról van szó, ugyanis a reklamációt követően az eredeti gázszámla töredékét számlázza ki az MVM. A Társasházi Háztartás nevű oldal gyűjtése szerint előfordult olyan eset, hogy a 123 ezer forintos augusztusi gázszámla helyett 756 ezret számláztak ki véletlenül.

Volt, akinek hiába volt közel ugyanannyi a fogyasztása júliusban és augusztusban is, előbbi hónapban 200 ezres, utóbbiban fél milliós számlát kapott.

Problémát jelent továbbá az is, hogy az ügyintézés nem túl rugalmas: hiába ígérik, hogy visszahívják a panasztevőket, nem történik semmi.

Van, akinél a jelleggörbés limitre hivatkozva próbálják megindokolni a magasabb számlát, csakhogy rendszeresen előfordul, hogy bőven a jelleggörbe alatt fogyasztanak a felhasználók. De olyan is előfordult, hogy hónapok óta nem kapott komepenzációt, sőt, olyan is, akinél csak fűtésre állították át a számlát.

A THT megkereste az esetek kapcsán az MVM sajtóosztályát, ám a cikk írásának pillanatáig nem kaptak választ. Azt javasolják, hogy akinek indokolatlanul magas a gázszámlája, az elektronikus levélben tegyen panaszt az MVM Ügyfélszolgálatán.

Drasztikusan visszaesett a gáz- és áramfogyasztás, a kormány is nagyon örül neki

Az Energiaügyi Minisztérium szerint ugyanis a visszafogott felhasználás erősíti az ellátásbiztonságot.
Bővebben--->