Látogathatóvá vált a MOL-csoport új székháza, a budapesti MOL Campus 143 méter magas panorámás épülete. Az irodaház 28 emeletes, és jelenleg 2500 munkavállaló helyét biztosítja. 

A pódium maga 5 emeletes, de a torony legmagasabb ember által igénybe vehető része 120 méteres, így a Campus lett Magyarország legmagasabb irodaépülete.

A székház a fenntarthatóság legszigorúbb elveit követve épült: a 900 négyzetméteres napelem és a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszeren kívül a szürkevíz újrahasznosítására is gondoltak. A tervezésnél nemcsak a környezetvédelmet tartották szem előtt, hanem különös hangsúlyt fektettek a belső zöld terek kialakítására, valamint a természetes fény beáramoltatására is, hogy inspiráló munkakörnyezetet teremtsenek a dolgozóknak - olvasható a MOL Campus honlapján.

Nem minden működött feltűnésmentesen: a sötétedés utáni órákban messziről is láthatóvá vált, hogy mi zajlik az üvegtorony férfimosdójában. Olyan fotók terjedtek a közösségi oldalakon, amelyeken jól látszik, amint a 11. emeleten éppen a piszoárt használják a dolgozók – írta a Blikk.

A vadiúj látogatóközpontba történő belépés ugyan ingyenes, a SkyDeck nevű kilátóterasz megtekintése belépőjegyhez kötött:

a lifttel megközelíthető teraszra teljes áron 2900 forintért válthatunk jegyet, de a diákok, a 60 év felettiek, valamint a családok és csoportok is kedvezményes áron juthatnak belépőhöz. A gyermekeknek 6 éves korig ingyenes a belépés, valamint a kerekesszékes látogatók is díjmentesen látogathatják az akadálymentesített épület tetejét.

Innovatív munkalehetőség

Az irodaház nem csak a látogatóközponttal újított: a dolgozóknak nincs saját íróasztaluk, így mindenki eldöntheti, hogy hol szeretne dolgozni a spirállépcsővel összekötött háromszintes dolgozótereken belül, ahol már okosbútorok és hermetikusan elzárható „fókuszszobák” is a rendelkezésükre állnak. 

A HR ügyfélszolgálat, az IT pont, a ruha- és cipőjavító, valamint a ruhatisztító mellett fitneszterem és wellness részleg is várja a MOL munkatársait. 

Az innovatív irodaház kutyabarát földszintjén pedig a benzinkutakról már ismerős Fresh Corner Café biztosítja az étkezési lehetőséget az idelátogatóknak.