Mint a csoport közleményében írja, 5 turnusban, július közepétől szeptemberig nyaralhattak a családok, idén nyáron negyedik alkalommal, ezúttal a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban és a gyulai Hunguest Hotel Erkelben.

A két szálloda összesen 1814 főt látott vendégül, 313 egyszülős és 193 nagycsaládot.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét végző Pro Filii Alapítvány főtitkára azt mondta, már tízezernél is többen nyaralhattak térítésmentesen. Megjegyezte, az elmúlt évek kihívásai, a járvány, az energiaválság és az infláció különösen sújtotta a többgyermekes és az egyszülős családokat, akiknek a kikapcsolódásra már nem jutott a családi kasszából.

A résztvevők félpanziós ellátást kaptak a szállodalánctól, melynek két szállodája is fürdővárosokban helyezkedik el, közvetlen kapcsolattal a fürdővel. Az üdültetés 200 millió forintba került, a költségeket az alapítvány állta.

Az Alapítvány a program sikeres lebonyolítása érdekében idén is a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) és az Egyszülős Központtal működött együtt – írják a közleményben.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke az üdültetést úgy összegezte:

mindent elmond, hogy „évről évre közel tízszeres a túljelentkezés.” Akik pedig már voltak, azok újra részt akarnak venni benne.

A nagy sikerre tekintettel a Pro Filii Alapítvány jövőre is folytatni kívánja az ingyenes üdültetési programot.

Hízik a Mészáros Csoport, kinőtte az országot

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt. kizárólagos tárgyalási jogot biztosító szándéknyilatkozatot írt alá az osztrák Asamer Baustoffe AG tulajdonában lévő Lukavac Cement d.o.o. felvásárlásáról – jelentette be a Mészáros Csoport és az Asamer Baustoffe AG of Austria.
Bővebben--->