„Vasárnap a Pilisvörösvárról 7:52-kor Rákosra induló S76-os vonat (3269) műszaki ok miatt nem közlekedik" - olvasható a Mávinform Facebook-oldalán. 

Az S76-os vonat az, amiről a MÁV szombaton bejelentette, hogy Pilisvörösvár és Rákos között – kísérleti jelleggel - jegyvizsgáló nélkül közlekednek április 7-től.  A két hónaposra tervezett tesztelési, majd az értékelési folyamat után várhatóan számos másik elővárosi és vidéki vonalra is kiterjesztik a kalauz nélküli közlekedést. Szúrópróbaszerű jegyellenőrzések továbbra is lesznek a vonatokon.

„A március 1-jén bevezetett új tarifa- és kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsítette a jegyváltást és az utazást, ezért nem szükséges az állandó jegyvizsgálói jelenlét a vonatokon” – olvasható a közleményben. Egyúttal jelezték, hogy a mostani tapasztalatok alapján döntenek az intézkedés kiterjesztésről, illetve amennyiben szükséges, akkor előtte „finomhangolást végeznek rajta”.

A 444.hu szerint nemcsak a 7:52-es, hanem a Rákosról 7:06-kor és 7:36-kor induló S76-osok sem közlekedtek. Ezt a MÁV térképes rendszere és az Elvira vasúti menetrend-információs és jegyvásárló felület is alátámasztja.