Négy szakszervezet együtt fordult levélben a tulajdonosi jogokat gyakorló minisztérium vezetőjéhez, Lázár Jánoshoz, amelyben személyes találkozót kérnek a tárcavezetőtől.

A MÁV Zrt.-nek és a csoport további vállalatainak is székhelyet adó Parkway Irodaház evakuálásáról szóló vezérigazgatói rendelkezés teljességgel váratlanul érte az érintett munkavállalókat és az őket képviselő szakszervezeteket egyaránt

- írja a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, a Vasutasok Szakszervezete, a VDSzSz Szolidaritás és a Pályavasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete.

A levélből kiderül, hogy a döntésről egy hete értesülő szakszervezetek már kaptak valamennyi tájékoztatást az átköltözés tervezett menetéről, ami szerintük elsősorban a rendelkezésre álló idő rövidsége, de számos más ok miatt is tarthatatlan.

Az általunk képviselt munkavállalók jogos igénye, hogy a rapid intézkedés ne okozzon minőségi romlást a munkakörnyezet, az eljutási lehetőség és egyéb szociális körülmények tekintetében

- kérik Lázár János építési és közlekedési minisztertől a szakszervezetek.

A VDSzSz Szolidaritás holnapjára feltöltött hanganyagban a szakszervezet ügyvezető alelnöke, Mózes Tibor azt mondta:

Az építési és közlekedési miniszter, mint tulajdonosi jogokat gyakorló, elrendelte, hogy az irodaház bérleti szerződésének lejárta, azaz május 6. után más telephelyeket jelöljenek ki a munkavégzésre. Ám, hogy mik lehetnek ezek a telephelyek, még teljes a bizonytalanság.

A MÁV Zrt. budapesti Könyves Kálmán körúti központjában 2100 munkavállaló dolgozik, de a fővárosban nincs ehhez hasonló méretű irodaház.

Mózes Tibor elmondta még, hogy

az információk szerint a Raiffeisen Bank május 6. után nem emelte volna meg a bérleti díjat, de nem is csökkentette volna, ahogy a tulajdonosi elvárást szólt. Úgy tudni, hogy a bérbeadó bank új ajánlattal állt elő, amely már a miniszter asztalán van. Ha ezt a tárca nem fogadja el, véglegessé válik a költözése utasító döntés.

Ahogy arról az Economx.hu beszámolt: a legalább egy nagyobb falunyi ember sorsát alapvetően meghatározó változásról a cég vezetése keddig csupán azt a szűkszavú tájékoztatást adta, hogy a jövőbeli munkavégzés pontos helyéről, körülményeiről a munkavállalókat a későbbiekben tájékoztatja a munkáltató.