A makett alkotója saját kezűleg készítette el a minipolisznak otthont adó terepasztalt, majd hungarocellből és gipszből alkotott talapzatot a városnak. Az életszerű és teljesen egyedi vasútmodellen helyet kap számos legelő, egy híd, egy hegyoldal és egy alagút, de megtalálható tűzoltóság, folyópart és több raktárépület is. 

A makett szíve-lelke a városban megjelenő megannyi, ténylegesen működőképes járműmodell: tűzoltóautók, mozdonyok, kamionok és teherautók.

modell teljesen valósághű, városban működő közvilágítás, számos lakásban elektromos áram van, a vasúti jelzőlámpák pedig fehérről pirosra váltanak ha áthalad egy vonat. Az alkotó még arra is ügyelt, hogy a sínek és vasúti kerítések itt-ott a való élethez híven leromlott állapotban legyenek. – írja a Fejér Vármegyei Hírportál. 

A modellt még inkább egyedivé teszi, hogy számos részlet Bodó Gyula saját keze munkája. Példának okáért, a város alig egy centiméteres lakóinak kinézetét, öltözetét ő maga festette. Az aprólékosan és precízen elkészített maketten minden nap finomít az alkotó, állítása szerint még közel sincs az véglegesítéshez. 

Bodó Gyula szerint már a makettezés magával ragadó, akár élethosszig tartó szabadidős tevékenység, azonban rendkívül költséges lehet, hiszen egy-egy járműmodell akár 50-100 ezer forintba is kerülhet.