Budapesten kívül már közel sem akkora Magyar Péter ismertsége, mint ami a nagy médiafigyelem alapján sejthető lenne.

A Népszava négy Baranya és Tolna megyei városban, valamint nyolc faluban csaknem száz embert kérdezett meg, akiknek

a fele egy szót sem hallott a Diákhitel Központ volt vezetőjéről.

A lap tudósítása szerint a bohóc még egy enyhe minősítés volt, ugyanis többen futóbolondnak, árulónak, szarházinak, f.sznak és nőverőnek titulálták Varga Judit volt férjét. 

Sose hallottam a nevét. Sok emberrel van kapcsolatom, de senki se hozta őt szóba

– vallotta be Polonyi Éva, aki 40 éve dolgozik Kakasd község óvodájában.

Egy 52 éves kakasdi férfi szintén úgy fogalmazott, hogy „mindenkit ismerek a faluban, de senki nem beszél róla”. A Kakasdhoz közeli Mőcsény, Szálka, Hidas községekben megszólított helybéliek szerint se beszédtéma Magyar Péter, amiképp a Pécs melletti Boda és Kővágószőlős falvakban sem.

A Magyar Pétert ismerők többsége is teljesen sansztalannak vagy hiteltelennek tartja a férfi célkitűzéseit.

„Magyar évekig dolgozott Brüsszelben a Miniszterelnökség diplomatájaként. Szerintem őt Brüsszelben szervezték be, onnan irányítják és pénzelik, és ezért mert szembefordulni a kormánnyal” – magyarázta egy ötvenes éveiben járó pécsi orvos.

Egy bonyhádi állattartással foglalkozó középkorú férfi se reménykedett abban, hogy Magyar Péter bármit is elérhet. Kurilla István szerint kellene új arc az ellenzéki oldalon, mert a régiek gyengék, azonban Magyarral is el fognak bánni.

Egy szentlőrinci villanyszerelő volt az egyetlen megszólaló, aki szerint Magyar Péter legyőzheti a jelenlegi miniszterelnököt, amennyiben valóban feltárja a „kormány mocskos titkait”.