Magyar Péter a legfrissebb posztját a rendőrségnek címezte. Ebben a politikus arra kérte a hatóságokat, hogy a tegnapi posztját értékeljék feljelentésként és rendeljenek el nyomozást annak kiderítésére, hogy a rendőrség állományából ki, milyen céllal és kinek az utasításából szivárogtatta ki a korábban általa már említett, és szerinte hamis megállapításokat tartalmazó rendőri jelentést.

Magyar Péter besétál az ügyészségre és borítani fog

Újabb fejleményeket ígér a Schadl-Völner-féle korrupciós botrányban. Mutatjuk a részleteket!

Arra kérte még a rendőrséget, hogy az eljárásban hallgassák meg tanúként Dezső Andrást, a HVG újságíróját, aki állítása szerint a rendőrségtől kapta meg a dokumentumot - tette hozzá Magyar Péter. 

A politikus egy nappal korábban számolt be arról közösségi oldalán, hogy két hete megkereste őt az egyik legnagyobb online hírportál oknyomozó újságírója (Dezső András - a szerk.).

Magyar Péter szerint "azzal, hogy egy, a 2020. december 29-i családi vitánk után a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől (!) és annak tartalmáról kíván beszélni velem. Így tegnap végre megismerhettem azt a jelentést, aminek készítésekor engem nem kérdeztek meg. A sejtésem beigazolódott, egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben. A valóság persze egészen más volt. Arról volt pusztán szó, hogy egy veszekedés után a volt feleségem bejelentette, hogy egy általam nem ismert időszakra és helyre elviszi a közös gyerekeinket, amibe én nem akartam beleegyezni. És ahelyett, hogy ezt felnőtt emberek módjára sikerült volna négyszemközt rendeznünk, az eljárásba bevonásra kerültek az állami testőrök, akik konkrétan megakadályoztak abban, hogy a gyermekeimhez odamenjek. Én ezzel az esettel akkor nem álltam a nyilvánosság elé, éppen a gyermekeink védelme érdekében. A kapcsolatunk rendezése után többször kértem a volt feleségemet, hogy megismerhessem a titkosított jelentést, ami tudomásom szerint a belügyminiszter és a miniszterelnök asztalán is járt. Mindig elutasítást kaptam. 

Hogy a rendőri jelentés tartalmának nagy része hamis, fiktív elemekből áll, onnan is tudható, hogy amennyiben nem így lett volna, akkor mind a testőröknek, mind az érintett kormánytagoknak hivatalból feljelentést kellett volna tenniük. Ilyet természetesen sosem tettek, hivatalos eljárás sosem indult ellenem, mivel a cél nem is ez volt, hanem hogy fogható legyek. Ahogy mindenki az a rendszerben."

Belső vizsgálat

Az ügyben kerestük a rendőrséget, az Országos Rendőr-Főkapitányság (ORFK) Economxnak küldött válaszából kiderül, az ORFK a sajtóban megjelent állításokkal, illetve a Magyar Péter által jegyzett nyilatkozatokkal, bejegyzésekkel, vélelmekkel összefüggésben belső vizsgálatot rendelt el.